latinica  ћирилица
26/04/2018 |  19:57 ⇒ 20:48 | Аутор: РТРС

И. Сарајево: Одгођена деложација породице Ђогић

У складу са правом, али ипак неправда. У Источном Сарајеву одгођена је заказана деложација породице Ђогић. Требало је да напусте стан који су купили прије 12 година, а који нису укњижили.

Агонија породице Ђогић се наставља. У стан су примили и на адресу пријавили мајку с дјететом која се разводи због насиља у породици. Само то је спријечило судске извршитеље да их деложирају.

Ђогићи су стан платили, али нису укњижили власништво. Инвеститор, предузеће "Униград” фирми "Грађевинар" дуговало је 50.000 KM. Суд је одучио да стан породице Ђогић иде на добош. Они поручују стан смо платили 60 хиљада KM.

"Имам имам доказе crno na bijelo. Ту су моја дјеца. Грозно је што дјеца морају да гледају ово све. Ја се никад нисам нашла у оваквој ситуацији. Никад нисам имала проблема у суду, први пут улазим у суд, не знам ни да се понашам тамо. Узимам адвокате једног, другог, трећег. Све је против нас. Грозно је рећи, али рећи ћу колико год ме коштало, ово је као да се ради о неком криминалу", рекла је Гордана Ђогић.

Због најављене деложације испред зграде су се окупили грађани Источног Сарајева и Горданини родитељи. За њеног оца Обрена ово је како каже чисти криминал.

"Човјека треба казнити који је примио 120.000 КМ, и сада он каже да не зна ништа. Преписао на оца, на сестру, на сву породицу и ја сада немам ништа. А шта има моја ћерка и мој зет кад изађу на улицу са дјецом!?", упитао је Обрен Радовановић, отац Гордане Ђогић.

"Униград" више не постоји. Бивши власници ове фирме признају да су Ђогићи све платили. Поручују да су сами криви што раније нису укњижили своју имовину. Окупљени грађани нису жељели пред камере, али кажу да је све ово утицало на здравље чланова ове породице.