latinica  ћирилица
26/04/2018 |  19:23 ⇒ 27/04/2018 | 17:33 | Аутор: РТРС

Додик у Добоју; Милионска улагања у ову локалну заједницу

Добој ће у наредном периоду бити велико градилиште. За низ пројеката Влада Републике Српске издвојиће милионе марака за ову локалну заједницу.

О томе је током посјете овом граду предсједник Милорад Додик разговарао са челницима Добоја.

Градске улице су у лошем стању, признаје градоначелник Добоја, па је реконструкција, каже, неопходна. Охрабрен је посјетом предсједника и подршком која је стигла из Републике.

Са овом подршком Владе Републике Српске у износу од око милион и по КМ из Свјетске банке које је одобрило Министарство пољопривреде и ових кредитних средстава, ми ћемо највећи дио улица у граду уредити", рекао је Обрен Петровић, градоначелник Добоја.

То је само дио вишемилионских улагања која предстоје Добоју, каже предсједник Додик. Након изградње аутопута према Бањалуци наставља се, каже, изградња аутопута кроз Добој за шта је одвојено 70 милиона евра кредита од Европске банке за обнову и развој.

"У току ове године Добој ће поново бити велико градилиште са становишта градње аутопута,а с друге стране један велики капитални објекат је болница", истакао је Милорад Додик, предсједник Републике Српске.

За градњу болнице из републичког буџета биће издвојено 80 милиона КМ. Додик је обишао и градилиште нове зграде полиције, чија је вриједност радова милион и по КМ, средстава из Свјетске банке.

"Предсједника сам упознао о досадашњем току радова, земљаним и започетим бетонским радовима и очекујем да се овај објекат заврши до краја новембра ове године", казао је Дмитар Врачар, начелник ПУ Добој.

На састанку у Добоју разговарано је и о изградњи моста на ријеци Спречи, кружним токовима, пројектима санације школских објеката и изградње сале за физичко васпитање средствима која стижу из Србије, те о регулацији тока ријеке Босне ради превенција поплава.