latinica  ћирилица
26/04/2018 |  15:43 ⇒ 18:42 | Аутор: РТРС

И.Сарајево- Позитивно пословање уз низ примједби

У градској скупштини подршка владајуће већине Одлуци о усвајању Извјештаја о извршењу буџета Града Источно Сарајево за прошлу годину, уз похвале градској управи на позитивном пословању.

Уз низ примједби на расподјелу буџетских средстава опозициони СНСД и ДНС сматрају да градска администрација постоји само због себе, јер је већина буџета потрошена на плате и накнаде запослених.

Наташа Трифковић, одборник СНСД-а у СГ Источно Сарајево, истиче да је Градска управа сама себи довољна, да је сама себи сврха, те велики износ одлази на плате а најмањи дио на капитална улагања.

- Не слажемо се са Извјештајем градске Развојне агенције. 170.000 од 200.000 њиховог буџета потрошено је на плате запослених. Једини бенефит- добра плата директорице и запослених, наводи Александар Главаш, одборник ДНС-а у СГ Источно Сарајево.

- Наставићемо одговорну политику финасирања и надам се да ћемо и догодине имати могућност да вас поново обавијестимо како можемо бити примјер другима, каже Ненад Вуковић, градоначелник Источног Сарајева.