latinica  ћирилица
26/04/2018 |  10:28 | Аутор: СРНА

Лажни електричари у Бањалуци траже новац од грађана

Из Зависног предузећа "Електрокрајина" Бањалука су упозорили да су се на подручју Бањалуке појавила лица која се лажно представљају као радници овог предузећа, тражећи новац од купаца електричне енергије.
Бројило - Фото: РТРС
БројилоФото: РТРС

"Према нашим сазнањима, та лица се лажно представљају као претходница екипе електричара `Електрокрајине` или Радне јединице `Електродистрибуција` Бањалука који ће, наводно, извршити измјештање мјерних уређаја (бројила) из објеката купаца електричне енергије, те за те услуге траже да им купци на лицу мјеста у готовини исплате одређени новчани износ", наводе из "Електрокрајине".

Из овог предузећа истичу да су о тим сазнањима упознали Полицијску управу Бањалука.

Из "Електрокрајине" обавјештавају купце електричне енергије да овлаштени теренски радници овог предузећа не могу тражити уплату на лицу мјеста, поготово у готовини, за било какве услуге, истичући да се наплата искључиво обавља преко жиро-рачуна.

Радници "Електрокрајине", како истичу из овог предузећа, при уласку у посјед купца, на његов захтјев, морају показати радни налог и акредитацију са личним идентификационим подацима.