latinica  ћирилица
25/04/2018 |  15:56 ⇒ 17:43 | Аутор: РТРС

Дервента: Симићу признање за најбољу пословну одлуку у 2017. години

У Дервенту је стигло признање за најбољу пословну одлуку у 2017. години. Портал "Индикатор", признање је уручио начелнику Милораду Симићу, због привлачења страних инвеститора.

Око 190 компанија и око 500 самосталних привредника чини привредну слику Дервенте. Већина су улагачи Аустријанци, Нијемци, Италијани и други. Број запослених достигао је 6.500 радника.

Ако нисмо могли да помогнемо инвеститорима, онда им нисмо одмагали, девиза је које се држе у локалној управи.

"Пружили смо ваљано и искрено руку инвеститорима, без корупције, без "држања на квачилу". Људи траже гдје се ваљано може радити. И данас ћемо отворити фирму, а то је један логистички центар", рекао је Милорад Симић, начелник општине Дервента.

Инвестиције се настављају и тренутно најмање четири иностране фирме почињу пословање у Дервенти. Ипак, многи Дервенћани одлазе, не због недостатка посла, већ највише због плата у производњи.

По привлачењу инвеститора Дервента предњачи у односу на многе развијеније локалне средине. Бројна су признања због таквог труда, а добру иницијативу препознао је и жири додјељујући награду за пословни потез.

"Дервента је одредила своју будућност. Она ће сигурно и у наредним годинама, захваљујући таквој политици довођења страних инвеститора бити атрактивно мјесто за живот, рад и запошљавање", истакао је Хајдар Арифагић са портала Индикатор.ба.

Подаци потврђују да Дервента у укупном извозу Српске учествује са 11 одсто. Прошле године извезено је у вриједности 335 милиона КМ.