latinica  ћирилица
24/04/2018 |  21:32 | Аутор: Независне

Камерон најавио још три наставка "Аватара"

Режисер револуционарног филмског остварења "Аватар" Џејмс Камерон објавио је да ће снимити још три наставка овог научнофантастичног остварења.
Аватар - Фото: Screenshot
АватарФото: Screenshot

Славни режисер је открио јавности да је већ неколико дана у преговорима с продуцентском кућом Фокс у вези с припремом сета за снимање другог "Аватара", које ће трајати 100 дана.

Режисер додаје да је, ако овај пројекат прође успјешно, у плану снимање још два дијела, с којима жели да заокружи "Аватар" франшизу, јер већ има спреман сценарио за све најављене филмове.

- Лично сам се посветио свим овим наставцима. Жеља ми је да снимим још три наставка, којима ћу заокружити цијелу причу. Сада је одлука на управи продукције 'Фока - рекао је Камерон.

Представник продуцентске куће Фокс, Рупет Мурдок је истакао да постоји воља да се сними низ нових наставака, те да ће они радо вршити дистрибуцију новог "Аватара". Међутим, студио Фокс је тренутно у преговорима о продаји дијела своје компаније продукцији Дизни, која још није потврдила да ли ће снимати нови "Аватар" уколико купи Фокс.

"Аватар", прича о плавим хуманоидним створењима с планете Пандора, је један од најуспјешнијих филмова свих времена са зарадом од 2,8 билиона долара на кино-благајнама широм планете. Како творац овог филма истиче, његов план је да други наставак објави већ у децембру 2020. године.

Камерон је описао будуће "Аватар" филмове као породичну сагу за све узрасте, која ће у потпуности жанром бити другачија од првог филма.

- Нашао сам се у улози оца петоро дјеце покушавајући да схватим како би "Аватар" изгледао у форми породичне драме. Схватам да је ово ризичан потез, јер филм има само два пута којим може да иде - или ће остварити велики успјех као и први "Аватар", или ће доживјети потпуну пропаст. То нико неће знати док не завршимо филм - рекао је Камерон.

На филму "Аватар", који је објављен 2009. године, Камерон је радио од 1994. Планирао га је снимити након завршетка "Титаника" те би се филм појавио 1999. године, али је, како каже, технологија требала достићи његове замисли.