latinica  ћирилица
24/04/2018 |  16:50 ⇒ 19:11 | Аутор: ТАНЈУГ

Јоксимовић: Провокација новинара Н1

Медији у Загребу пренијели су да је министарка за европске интеграције Србије Јадранка Јоксимовић одбила да да изјаву хрватским новинарима.
Јадранка Јоксимовић (фото:sns.org.rs) -
Јадранка Јоксимовић (фото:sns.org.rs)

Јоксимовићева учествује на састанку на врху Процеса сарадње у југоисточној Европи (СЕЕЦП) у Словенији.

Министарка  је објаснила да није одбила изјаву за хрватске медије, већ да није хтјела да говори о односима Србије и Хрватске, јер то није тема састанка којем присуствује.

Новинаре је, како наводи извјештач загребачке Н1 телевизије, занимао њен коментар на инцидент који је недавно у Скупштини Србије направио лидер радикала Војислав Шешељ и одлука Хрватске да забрани улазак министру одбране Александру Вулину, који је намјеравао да присуствује комеморацији јасеновачких жртава.

Министарка Јоксимовић, наводи Н1, одбила је да им удовољи. А, она је истакла да није хтела да им "удовољи", односнои да им изађе у сусрет и говори о нечему изван контекста састанка на којем данас учествује.

- Очигледно је да суштина потеза поменутих хрватских новинара јесте подметање и провокација" - рекла је Јоксимовићева за Танјуг.

- Они су пуни агресивног набоја, пресретали су ме, добацивали ми и викали, а ја сам, упркос томе, пристојно одговорила - додала је српска министарка.

Прецизирала је да није хрватским новинарима одбила да да изјаву о самиту, већ само није хтјела да говори о односима са Хрватском, јер то, истиче, није била тема самита.