latinica  ћирилица
24/04/2018 |  16:45 ⇒ 18:04 | Аутор: СРНА

Брнабић: Приштина није учинила довољно у истрази убиства Ивановића

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић оцијенила је данас да приштинске власти нису учиниле довољно на откривању одговорних за убиство лидера Грађанске иницијативе "Слобода, правда, демократија" Оливера Ивановића у Косовској Митровици средином јануара ове године.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Приштина свакако није учинила довољно да се нађу кривци за тај терористички акт", рекла је Брнабићева новинарима у Београду.

Упитана о увођењу контрамјера Хрватској, због забране уласка министру одбране Србије Александру Вулину у ту државу, она је кратко одговорила да ће те мјере бити ускоро познате.

Брнабићева, која је претходно присустовала годишњој скупштини Националне алијансе за локални економски развој /НАЛЕД/, заложила се и за јачање пословног окружења у региону.

Она је изразила задовољство што су скупу који је организовао НАЛЕД присуствовали представници Србије, БиХ, Хрватске, Републике Српске и Македоније.

Брнабићева је истакла и значај економског регионалног повезивања за све грађане региона, наводећи да Србија, која је у економским реформама постигла значајне резулате, то подржава.

Према њеним ријечима, ниво директних страних инвестиција у Србију у прошлој години је износио историјских 2,6 милијарди евра.

"У прва два месеца ове године ниво директних страних инвестиција је износио 436,9 милиона евра и за око 80 милиона евра је био већи него у истом периоду 2017. године", рекла је Брнабићева.