latinica  ћирилица
24/04/2018 |  15:47 | Аутор: СРНА

Вулин: Спремност војске на највишем могућем нивоу

Министар одбране Србије Александар Вулин оцијенио је да је на највишем могућем нивоу обученост војника и официра Војске Србије.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

Вулин, који је присуствовао Дану високих званица и мултинационалној вјежби подржаној рачунарском симулацијом "Викинг 18" у Батајници, рекао је да је ово највећа вјежба на свијету са више хиљада учесника и да се у Србији изводи други пут.

"Сви наши гости, а овде су представници оружаних снага САД, Шведске, Казахстана, Јерменије, Молдавије, БиХ и Македоније, могу потврдити да је сарадња са нашом војском веома корисна и да представници других оружаних снага имају шта да науче од нас, посебно што имамо значајна искуства када је реч о управљању кризама и деловању током хуманитарних катастрофа", рекао је Вулин.

Он је подсјетио да Војска Србије у овом тренутку учествује у девет међународних мировних мисија - пет под управом УН и четири под управом ЕУ, саопштено је из Министарства одбране Србије.

"Ово је још један доказ зашто је добра политика војне неутралности наше државе, јер, као што видите, можемо да вежбамо са свима и да учимо од свих, али исто тако и да преносимо наше знање свима који желе да уче од нас", рекао је Вулин.

Вјежба "Викинг 18" траје од 16. до 26. априла.