latinica  ћирилица
24/04/2018 |  08:59 ⇒ 12:49 | Аутор: Б92

Невјероватних 50 поена Рокитса, Мичел гурнуо Тандере ка амбису! (ВИДЕО)

Кошаркаши Хјустона побиједили су Минесоту резултатом 119:100 и повели у серији са 3:1.

Кључни моменат догодио се у трећој четвртини када су Рокитси постигли невјероватних 50 поена.

Екипу из Тексаса предводио је Џејмс Харден са 36 поена, док је Крис Пол забиљежио 25 кошева, по шест скокова и асистенција и пет украдених лопти.

Код Минесоте Карл-Ентони Таунс је био најзапаженији са 22 поена и 15 скокова, Џими Батлер је додао 19 поена и девет ухваћених лопти, а Дерик Роуз је додао 17 кошева.

Српски кошаркаш Немања Бјелица је за 16 минута на паркету постигао седам поена, уз три скока и по једну асистенцију и украдену лопту.

Јута је повела против Оклахоме са 3:1 пошто је у четвртом мечу финала плеј-офа савладала Тандере са 113:96.

Оклахома је боље започела меч и средином друге дионице имали осам поена предности. Јута је до одмора истопила предност, да би у наставку много боље заиграла и стекла двоцифрену предност која је на крају износила +17.

Донован Мичел предводио је Џезере са 33 поена, док је Џо Инглс убацио 20, а Руди Гобер је меч завршио са дабл-даблом - 16 поена и десет скокова.
Код Оклахоме најефикаснији је био Пол Џорџ са 35 поена, Расел Вестбрук је постигао 23 поена уз 14 скокова.

Пети меч се игра у четвртак у Оклахоми.

Меч су обиљежили и неколико грубих дуела, а три минута прије краја дошло је и до физичког обрачуна. Краудер је лактом ударио Адамса, да би се потом умешали и Вестбрук и Ентони па је дошло до комешања играча, које је кулминирало новим окршајем - Вестбрук је ударио Краудера, а судије су одлучиле да искључе Краудера, а Вестбруку је свиран само обичан фаул.