latinica  ћирилица
24/04/2018 |  07:47 ⇒ 20:44 | Аутор: РТРС

ЛШ: Ливерпул-Рома, пренос на РТРС од 20.35

Четири екипе остале су још у конкуренцији за освајање Лиге шампиона. Вечерас је на програму прва утакмица првог полуфинала, а састаће се Ливерпул и Рома уз пренос на нешем програму.
Лига шампиона: Ливерпул-Рома (Илустрација: РТРС) -
Лига шампиона: Ливерпул-Рома (Илустрација: РТРС)

Два свакако најпријатнија изненађња најквалитетнијег клупског такмичења ове сезоне. Обје екипе имале су тешке противнике у четвртфиналу, али су успјеле да изађу као побједници.

Ливерпул је у енглеском двобоју елиминисао страшни Манчестер сити, који ове сезоне игра фантастично.

У том двобоју пресудна је била прва утакмица на Енфилду, гдје су "редси" пред својим навијачима очитали лекцију Гвардиоли и његовим изабраницима. Домаћини су сигурни да ће навијачи и вечерас пружити велику помоћ у дуелу са Ромом.

"Мислим да је то прилично јасно. На стадиону радите шта радите, али ван стадиона противнику морате показати поштовање. Ово је фантастичан клуб, са фантастичним навијачима, са атмосфером познатом широм свијета. Надам се да ће нам то помоћи у новом успјеху", рекао је Јирген Клоп, тренер Ливерпула.

Играчи Ливерпула свјесни су прилике која им се пружа. Морају прескочити препреку звана Рома да би стигли до великог финала.

То је велики тест за нас, против веома добре екипе Роме, али мислим да смо спремни. Морамо да урадимо слично, ако не и боље као против Манчестер ситија. Ако у томе успијемо, вјерујем да можемо до финала", увјерен је фудбалер Ливерпула, Џордан Хендерсон.

Рома је такође направила велику сензацију елиминисавши Барселону. Италијанска екипа свјесна је да јој предстоји још један тежак противник ка оставрењу сна, пласману у финале Лиге шампиона послије 34 године.

"У основи, кључ успјеха биће у екипи. Морамо да поновимо колективни приступ који смо имали против Барселоне, са којим смо направили успјех. Знамо да играмо против екипе која је различита од Барселоне, која има свој ритам и интензитет, али морамо да одговоримо на тај изазов", нагласио је Еузебио Ди Франческо, тренер Роме.

И играчи Роме знају шта их чека, али и свјесни велике прилике посебно послије елиминације Барселоне.

"Ми нисмо овдје случајно, доказали смо пласманом у полифинале Лиге шампиона, да смо ту заслужено. Спремни смо да одиграмо двије врхунске утакмице, јер у првој неће бити ништа ријешено, а очекује нас реванш код куће", рекао је првотимац Роме, Александар Коларов.

Обје екипе имају проблема са повријеђеним играчима. Биће ово шести дуел Ливерпула и Роме. Ливерпул има двије побјде, Рома једну, уз два неријешена исхода.