latinica  ћирилица
23/04/2018 |  21:47 | Аутор: РТРС

Хокејаши Србије надиграли Белгију на старту СП

Репрезентација Србије у хокеју на леду на старту Свјетског првенства Друге дивизије А групе у холандском граду Тилбургу савладала је Белгију 4:1. Наредни ривал Србије је Кина. Меч је на програму у уторак од 16.30.
Хокејаши Србије - Фото: РТС
Хокејаши СрбијеФото: РТС

Репрезентација Србије на најбољи могући начин започела је такмичлење на Свјетском првенству Друге дивизије А група у холандском граду Тилбургу. Српски хокејаши су у првом колу врло убједљиво савладали Белгију резултатом 4:1 уз одличну партију Петра Новаковића који је постигао два гола.

Хокејаши Србије су пред пут у Холандију истицали да су се добро припремили, да је нови селектор Канађанин Дејвид Уркухарт донио доста позитивних промјена и то се на дјелу могло видјети у дуелу са Белгијанцима.

Србија је је на прави начин искористила два играча више, па је вођство српском тиму донио Петар Новаковић у 15. минуту. Већ на старту друге трећине на на 2:0 повисио је Никола Керезовић послије одличне асистенције Луковића.

Све што су Белгијанци успјели да ураде је да преко Дениса постигну постигну почасни гол и смање предност Србије на 2:1. Међутим, то ни на који начин није поремртило наше играче који су одлично одиграли у наставку. Најприје је Сретовић на асистенцију врло расположеног Петра Новаковића повећао предност на 3:1, да би коначан резултат поставио управо Новаковић својим другим голом у 53. минуту.

Наредни противник хокејашима Србије је селекција Кине, а тај меч на програму је у уторак са почетком у 16 сати и 30 минута.

У првој утакмици дана Аустралија је била боља од Исланда 3:0, док у посљедњој утакмици првог дана снаге ће одмјерити Холандија и Кина. 

Србија - Белгија 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Стријелци за Србију: Петар Новаковић (у 15. и 53. минуту), Никола Керезовић у 22. минуту) и Марко Сретовић (у 39. минуту).

Стријелац за Белгију: Били Денис (у 31. минуту).

Србија: Ранковић, Митић, Луковић, Илић, Цвик, Бјелогрлић, Бркушанин, Црногорац, Подунавац, Сабадош, Вучуревић, Сретовић, Анић, У. Новаковић, П. Новаковић, Керезовић, Ђумић, Вукићевић, Суботић, Ченгери, Радосављевић, Мирковић.

Белгија: Јансен, Легранд, Дебис, Паулус, роланд, Колоџејжик, Верелст, Невен, Дистате, ХЕнри, де Смет, Бремер, Вершев, Меккан-Копенс, ван ден Богерт, Делбрасине, Пелегримс, ван Еспен, Кољашников, Милпас, Џејмс, Клусен.

Извор: Агенције