latinica  ћирилица
23/04/2018 |  18:29 ⇒ 20:34 | Аутор: РТРС

Окупљању "Правда за Давида" присуствовао и предсједник Српске

Због незадовљства радом Окружног тужилаштва Бањалука, скуп подршке "Правда за Давида" први пут је одржан испред зграде ове институције.

Окупљању је присуствовао и предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Отац покојног Давида Драгичевића, Давор, рекао је да из Тужилаштва досад није добио ниједну информацију о истрази у случају смрти његовог сина, означивши их као кључни проблем у досадашњем дијелу истраге. Подршку је добио и од предсједника Додика, који је присуствовао окупљању.

- Самим тим што је предсједник овдје, рекао вам је све. Самим присуством рекао је своје мишљење о Тужилаштву - каже Драгичевић.

Давор Драгичевић поновио је да сматра да је његов син убијен. Додаје да су након отварања нове истраге, односно пребацивања предмета у надлежност Управе криминалистичке полиције, примјетни позитивни помаци и да сада и сам учествује у истрази.

- Нова истрага је покренута и из мојих личних сазнања иде у добром правцу. Значи, о њој нећемо причати и износити чињенице, да не би било као први пут - наводи Драгичевић.

Он је рекао и да не зна који би могао бити мотив за убиство његовог сина.

Из Окружног тужилаштва данас се нису оглашавали, али су раније саопштили да, заједно са полицијом, раде на утврђивању свих околности.

Медије и јавност позвали су на разумијевање и подсјетили да је Тужилаштво, у складу са уставима и законима Републике Српске и БиХ, независно у свом раду, и не може доносити преурањене закључке под притиском јавности.