latinica  ћирилица
23/04/2018 |  17:48 ⇒ 21:37 | Аутор: ТАНЈУГ

Хаос на кладионицама: Мали принц зваће се...(ВИДЕО)

Британске кладионичаре ухватила је права помама клађења на име које ће понијети треће дијете, новоређени син војвоткиње Кејт Мидлтон и принца Вилијема.
Кејт и принц Вилијем са бебом (фото:youtube.com) -
Кејт и принц Вилијем са бебом (фото:youtube.com)

Фаворити су имена Артур, Алберт и Филип. Како преносе лондонски медији, чини се да Британци очекују да престолонасљедник и његова супруга поштовати традицију и дати нека од имена из краљевске породице.

Познаваоци прилика из круга краљевске породице, међутим, тврде да би треће дијете, други син Кејт Мидлтон могао добити име по неком са мајчине стране.

Син првенц принчевског пара се зове Џорџ, а ћерка Шарлот - имена која су везана за краљевску породицу.

Наиме, Џорџ Луис Александар је добио име у част шесторице бивших британских краљева, а Шарлот Елизабет Дајана названа је по свој баби и прабаби. Познаваоци кажу како традиција игра велику улогу у животу краљевске породице, па чак и у 21. вијеку.

Би-Би-Си преноси да не постоји строго одређен протокол кога би се принчевски пар морао придржавати при избору имена дјетета.

Иначе, медији подсјећају да су кладионице 2011. године предвидјеле да ће син првнац добити име Џорџ, али су омануле када је ријеч о имену ћерке, с обзиром на то да је тада фаворит међу именима за новоређену принцезу било Алис.

Најпопуларнија имена за дјечаке у Британији у овој години су Лиам, Ноа, Логан и Оливер.