latinica  ћирилица
23/04/2018 |  17:26 ⇒ 18:02 | Аутор: РТРС

Прва СДС: Не можемо дозволити да СДС прекраја историју

СДС је одавно напустио идеологију првог СДС, нарочито у поимању карактера рата 1992 -95 и очувању Српске, али да преко својих чланова у БОРС- у прекрајају историју - то не можемо дозволити, наводи се у саопштењу Прве СДС.
Прва СДС - Фото: РТРС
Прва СДСФото: РТРС

Прва СДС огласила се саопштењем за јавност које преносимо у цјелости:

"Правите подјеле и подвале јер дана 22.04.1992 год. није постојала Илиџанска бригада, него  Кризни штаб Илиџе и Српски МУП. Кризни штаб Илиџе је организовао први, прави СДС и заједно са српском Станицом јавне безбедности је већ 03.04.1992.год успоставио функционисање  Српске Републике Босне и Херцеговине.

Територијалне јединице под командом руководилаца тадашњег СДС су основа за стварање  Илиџанске бригаде, која је оформљена послије 22. априла, кад и војска РС. Илиџа је управо  и нападнута због успостављене српске власти и нападнута је од јединица СДА, Зелених беретки и Патриотске лиге под командом Кризног штаба СДА.

Одвели сте борце на територију Федерације БиХ да обиљеже дан напада на Илиџу под изговором да Илиџанци нису починили злочине и да можете ићи у Федерацију, а ко вам је гарантовао безбједност за то – Бакир Изетбеговић или Драган Мектић?

Да ли знате да се против оних  који су организовали одбрану Илиџе због тога воде поступци у Суду и Тужилаштву БиХ, а то су Недељко Прстојевић и Томислав Ковач, те и низ други  активиста", наведено је у саопштењу Прве СДС.