latinica  ћирилица
23/04/2018 |  16:30 ⇒ 18:26 | Аутор: РТРС

Бијељина: Данас јефтинија чланарина у Народној библиотеци

Поводом обиљежавања свјетског дана књиге у Народној библиотеци "Филип Вишњић" у Бијељини данас годишња чланарина јефтинија за 50 одсто. Из библиотеке поручују да на овај начин желе да свим грађанима Бијељине приближе књигу као и све остале услуге које пружају, а у исто вријеме да промовишу богатсво књиге и читања.

У бијељинску библиотеку од раних јутарњих часова пристижу љубитељи књиге свих узраста.

Чланарина је у зависности о узраста једну, двије, пет и десет КМ. Овом акцијом грађанима се жели приближити књига и све остале услуге у библиотеци, а истовремено промовисати богатство књиге и читања.

"Поводом дана библиотеке у новембру мјесецу када се највише наших суграђана учлани у ову установу али и онима којима чланска карта истиче у априлу или првој половини године омогућавамо да поводом свјетског дана књиге обнове своје чланство или ако нису били чланови да се коначно учлане у библиотеку и учине нешто добро за себе", рекао је Јован Цвјетковић, директор Народне библиотеке ''Филип Вишњић'' Бијељина.

Бијељинска библиотека има преко 8.000 чланова, а у прошлој години забиљежено је више од 160.000 посјетилаца, што је највише у Републици Српској.