latinica  ћирилица
23/04/2018 |  15:42 ⇒ 20:54 | Аутор: СРНА

Част отаџбине: Издајничко трговање смрћу наших сабораца

Удружење Част отаџбине сматра да је данашње отворено писмо Удружења бораца "Бели Вукови" са Пала, у којем позивају на рјешавање убистава Срђана Кнежевића, Жељка Марковића, Ристе Југовића и Љубише Савића Маузера, није ништа друго него "издајничко трговање смрћу наших пријатеља и сабораца".
Предсједник СДС са сином Срђана Кнежевића - Фото: РТРС
Предсједник СДС са сином Срђана КнежевићаФото: РТРС

- То издајничко трговање смрћу наших пријатеља и сабораца изводи Савез за промјене који је инструментализовао Удружење бораца "Бели вукови" након што је син нашег убијеног друга Срђана Кнежевића подржао Вукоту Говедарицу у трци за предсједника Републике Српске - истиче се у саопштењу Удружења Част отаџбине.

Из овог удружења наглашавају да су се "сва ова убиства догодила у вријеме власти СДС-а, а за нека се сумња да су и извршена под покровитељством те странке".

- Какво је то политичко лешинарење да СДС преко овог удружења пита ко је убио ове људе, умјесто да се између себе саслушају, у очи погледају и јавности кажу ко су убице наших ратних другова - наводе из Удружења Част отаџбине.

Удружење бораца "Бели Вукови" са Пала позвало је данас надлежне у Републици Српској да у што краћем року приведу и доведу пред суд виновнике убиства Срђана Кнежевића, који је у посљедњем отаџбинском рату био командант Специјалне јединице Војске Републике Српске "Бели вукови".

Из Удружења траже да се разријеше случајеви и пред лице правде изведу виновници убиства наченика Центра јавне безбједности Источно Сарајево Жељка Марковића, који је на сличан начин убијен у септембру 2002. године, Љубише Савића Маузера, бившег команданта специјалне српске бригаде Пантери, који је убијен у јуну 2000. године, те Ристе Југовића, који је убијен у марту 2002. године, а који је тада био директор Јахорина осигурања.