latinica  ћирилица
23/04/2018 |  11:27 | Аутор: ТАНЈУГ

Пуповац добио имејл у којем га поздрављају са "За дом спремни"

Заступник у Сабору и предсједник Српског националног вијећа Млорад Пуповац добио је у недјељу имејл, у којем га неко ко се представља као Младен Костић поздравља са покличем "За дом спремни" и наводи да је то "прастари хрвтски поздрав.
Милорад Пуповац - Фото: РТРС
Милорад ПуповацФото: РТРС

"Јуче у 2.05, добио сам имејл у којем ме неко с именом Младен Костић поздравља са ЗДС и наводи да је 'ЗА ДОМ СПРЕМНИ прастари ХРВАТСКИ поздрав!!!", написао је Пуповац на свом Фејсбук профилу.

Истиче да "није први пут, од овог неког", а није "први пут ни од других неких".

"Није први пут имејлом, ни Фејсбуком, ни писмом, а ни на улици. Вјероватно није први пут ни на дан сјећања на жртве Јасеновачког логора, а нисам сигуран да ли је први пут да се исти шаље на знање предсједници, премијеру и предсједнику Сабора. Први пут сам одговорио и објавио", навео је Пуповац.

Објашњава да је то учинио, како каже, тек да се види колико смо се навикли на то да је нормално да се и у вријеме и на мјесту комеморације жртвама геноцида/Холокауста и ратног злочина велича покрет и режим који је за њих одговоран.

"Упркос одлуци Уставног суда и одредби Кривичног закона према којој је то кажњиво дјело. Осуда злочина у Јасеновцу без осуде овог поздрава било гдје и било кад се он појављивао, није потпуна", поручио је Пуповац и додао:

"Исказивање пијетета жртвама јасеновачким без осуде свега што велича злочиначку НДХ и усташки покрет, представници народа жртава и антифашисти којима се шаљу овакве поруке тешко могу доживјети како би требало".