latinica  ћирилица
22/04/2018 |  19:15 ⇒ 23/04/2018 | 08:32 | Аутор: СРНА

Источно Сарајево: Посебне мјере безбједности због посјете руске делегације

Полицијска управа Источно Сарајево сутра ће предузети највиши степен мјера безбједности поводом посјете Републици Српској делегације Савјета Федерације Федералне скупштине Руске Федерације на челу са предсједником Савјета Валентином Матвијенко.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

С тим у вези, у склопу мјера безбједности, сутра од 17.00 до 22.00 часа, у вријеме доласка и одласка делегације, биће повремено забрањен саобраћај за сва моторна возила на дијелу регионалног пута Р-466 од раскрснице Враца до раскрснице улица Војводе Радомира Путника и Српских владара, као и дио улица Стефана Немање и Цара Лазара.

Обустава саобраћаја биће на снази и у Улици Вука Караџића /од Лукавичког раскршћа до Топлика/, саопштено је из Полицијске управе Источно Сарајево.

На траси кретања руске делегације од 17.00 до 22.00 часа биће ограничено и кретање других учесника у саобраћају, укључујући бициклисте и пјешаке.

"Апелујемо на грађане да на тој траси пута не остављају паркирана возила", наводе из Полицијске управе Источно Сарајево.

Из ове управе грађанима се савјетује да сутра избјегавају кретање поменутом трасом и због тога што ће велики број саобраћајница бити затворен за саобраћај и ограничено кретање пјешака.

"Апелујемо на све грађане да се придржавају упутстава Министарства и других институција које учествују у организацији посјете руске делегације.
Грађанима савјетујемо да обавезно поштују наредбе полицијских службеника на терену, избјегавају ношење руксака и торби и да свакако уз себе имају неки идентификациони документ. Такође, савјетујемо да избјегавају отварање прозора, изласке на терасе, кровове зграда и слично", наводи се у саопштењу.

Полицијска управа Источно Сарајево обавјештава представнике медијских кућа, друге субјекте, као и грађане да је на подручју трасе кретања забрањена употреба дронова.

У дијелу Улице Стефане Немање /од општине до кружног тока/ и Улице Вука Караџића /од Лукавичког раскршћа до Топлика/, као и у Улици Цара Лазара /у зони галерије Кућански/ од 17.00 до 22.00 часова, на снази је наредба о забрани рада угоститељских, трговачких и других објеката у којима се пружа услужна дјелатност.

За угоститељске објекте који се налазе на дијелу Улице Војводе Радомира Путника /раскрсница Враца - раскрсница Тржни центар "Бинго"/, Улице Вука Караџића /од Лукавичког раскршћа до насеља Топлик/, и Улице Стефана Немање, као и објекте у Улици Цара Лазара /у зони галерије Кућански/, сутра ће на снази бити забрана точења алкохола током цијелог дана.