latinica  ћирилица
22/04/2018 |  16:17 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Требињски "Град сунца" љетну сезону дочекаће са новим садржајима

Регионална туристичка атракција - требињски "Град сунца" нову љетну сезону дочекаће са новим садржајима. Дио радова у другој фази приведен је крају, а инвестиција Компаније Свислајон Таково у овај велики пројекат, до сада је 50 милиона марака.

Радови ће бити настављени, а нова улагања значиће и више стотина радних мјеста у сезони.

Након Аква и Дино парка који су направили туристички бум претходне сезоне, нови, досад невиђени туристички садржаји ничу у Граду Сунца. Отварањем луксузног хотела, инвеститор најављује још успјешнију сезону, и десетине хиљада посјетилаца. 

"Требиње је најљепша туристичка дестинација од мањих гардова у Европи и постаје све значајније сејдиште турозма. Са локалном управом радимо на развоју Требиња", истакао је оснивач и власник Swisslion компаније Родољуб Драшковић.

За непуне двије године брдо и херцеговачки крш претворени су у туристички садржај, јединствен у региону. Завршетак друге фазе предвиђа изградњу посебне Варош чаршије, Спортско- рекреационог и спа центра. 

Од ове године туристичка понуда Требиња биће богатија за јединствени концепт Града у граду - Варош чаршија гради се на 140.000 м2 и у свом саставу имаће 160 апартмана, луксузне виле. Језеро, колосеум за културне догађаје и бројне друге туристичке садржаје.

Град сунца је највећа приватна инвестиција на Балкану, а подршку за реализацију замишљене визије оазе у херцеговаком кршу, пружа и градска управа. Добробити за Требиње и Херцеговину вишеструке - од развоја туризма до запошљавања радника. 

"Господин је дошао овдје прије десет година, задржао ИАТ, направио прехрамбену индсутрију и направио историју за овај крај, за регију и Европу ", навела је директорка "Града сунца" Бранка Драшковић.

"Ово је мјесто гдје ће требати квалификована радна снага, биће још посла и простора за запошљавање и туристички потенцијал", нагласио је градоначелник Требиња Лука Петровић.

Комапнија Свислајон уз планиране радове у Граду сунца, најављује и градњу посебног Филмског града, на локацији Хума. Драшковић најављује да ће требињски филмски град бити љепши и од Холивуда, а да ће га правити уз подршку градске управе Требиња и РТС-а.