latinica  ћирилица
22/04/2018 |  16:01 | Аутор: ТАНЈУГ

Човић: Правила се знају, на вези смо са Евролигом

Први човјек кошаркашког клуба Црвена звезда Небојша Човић још једном је оптужио судије да су оштетиле црвено-бијеле у поразу од Будућности у финалу АБА лиге, изнијевши податак да су у серији направиле чак 56 грешака, али и поручио да је на сталној вези са Евролигом.
Небојша Човић - Фото: ТАНЈУГ
Небојша ЧовићФото: ТАНЈУГ

Звезда је изгубила од Будућности са 3:1 у серији и остала без пласмана у Евролигу, бар преко терена.

"Многи заборављају да скоро 15 година организујемо завршне квалификационе турнире јуниорске Евролиге, да смо обарали рекорде играјући и Еврокуп и постављали стандарде и у том такмичењу. Нас у Евролиги и Еврокупу памте по 24.000 људи на трибинама, не по упаду навијача који је напао играча противничке екипе или рекордном поразу у једном малом прелепом италијанском граду званом Сијена. Круна наше сарадње је долазак завршног турнира у Београд ове године", рекао је Човић за црногорску Борбу.

Он је додао да постоји свакодневна комуникација Звезде са Евролигом по разним основама.

"Сарадња са тако озбиљном организацијом није само играње Евролиге, већ много више од тога. Да ли ћемо играти Евролигу следеће сезоне? Одговорићу вам овако - КК Црвена звезда, односно систем у том клубу је направљен тако да не зависимо од једне финалне серије. Стабилни смо, имамо већину младих домаћих играча под уговором, млађе селекције. Цео систем је стабилан, а Евролига већ добро зна шта можемо и шта доносимо у ово такмичење. Клуб је тако постављен да може да је игра без икаквих проблема, временских рокова и неке трке са временом. Правила се знају, уписана су у документима Евролиге. Ко може да их испуни играће, ко не може, неће играти и то је то".

Према његовим ријечима са непознате адресе добио је мејл са детаљном анализом суђења

"Људи су се представили само као судије и јасно ми је по терминологији коју су користили у том писму и темељно обрађеним детаљима, да су заиста у питању кошаркашке судије. Да ли можда и евролигашке, којима није пријало ово деградирање њиховог позива, то никада нећемо сазнати. Било је 56 грешака на штету Црвене звезде, већих или мањих, од тога преко 10 тешких и материјалних повреда попут тројке Рочестија која је уписана као двојка, два неспортска фаула на Фелдину итд".

Поновио је и да је словеначки судија Дамир Јавор више пута оштетио Звезду.

"Да ли и даље мислите да судије нису имали 'посету' у свлачионици, на полувремену? Можда сам само чуо за то, а можда имам и фотографију да је неко не баш голорук улазио у свлачионицу. Али, на крају, о чему ми причамо овде? И где је ту кошарка, где ће ту бити поверење између клубова наредних сезона, како да градимо ову лигу у овим временима, када је интерес за кошарку све мањи", закључио је Човић.