latinica  ћирилица
22/04/2018 |  13:49 ⇒ 15:38 | Аутор: РТРС

Пријем поводом Дана града: Позиционирање Бањалуке као регионалног центра (ФОТО)

Бањалука данас обиљежава Дан града. Градоначелник Игор Радојичић уприличио је свечани пријем за делегације градова и општина.

Радојичић је рекао да град Бањалука има намјеру да се концептуално позиционира као регионални центар и да даље развија сарадњу са градовима у земљи и иностранству.

- Географски положај нашег града је веома повољан. Позиционирани смо тако да се за свега пар сати из Бањалуке може доћи до главних градова и центара држава централне и југозападне Европе - рекао је Радојичић.

Он је навео да је актуелна градска администрација двије године на власти и да има доста идеја, амбиција и визија усмјерених на даљи развој града у свим његовим областима. Истакао је да је донесена стратегија развоја за наредних 10 година, израђен урбанистички план за наредних 20 година, израђен акциони план зеленог града, те реализована изградња Еко–топлане.

Радојичић је навео да је најпопуларнији програм који је реализован са друштвено одговорним фирмама- изградња дјечијих игралишта.

У оквиру обиљежавања Дана града, Радојичић је данас уприличио пријеме и за делегацију дистрикта Васиљевска Острва, дијела Санкт Петерсбурга, као и за делегацију македонског града Куманово.

Свечана академија поводом Дана града биће одржана вечерас у Културном центру Бански двор, а овај догађај од 20.10 часова преносиће наша телевизија.