latinica  ћирилица
22/04/2018 |  09:39 ⇒ 09:46 | Аутор: СРНА

Требиње: Луксузни хотел у Граду сунца примио прве посјетиоце (ФОТО)

У Требињу је отворен луксузни хотел СЛ Панорама изграђен у склопу Града сунца, комплекса који ће запошљавати више стотина радника.
Град сунца-отворен луксузни хотел - Фото: СРНА
Град сунца-отворен луксузни хотелФото: СРНА

Луксузни хотел, који је синоћ отворио предсједник Пословног система Свислајон Таково, Родољуб Драшковић, има 25 делукс апартмана, ресторане и панорамску терасу са погледом на цијели град. Капацитети овог хотела су већ на почетку попуњени.

- Заједно са градом Требињем радимо на развоју ове најљепше туристичке дестинација од мањих градова у Европи која из године у годину постаје најзначајније туристичко сједиште - рекао је Драшковић.

Према његовим ријечима, план је да са РТС-ом и градом Требињем направи филмски град.

Лука Петровић и Родољуб Драшковић (Фото: СРНА)

Градоначелник Требиња Лука Петровић је истакао да ће пројекат Град сунца реализовати како је и планирано, те да ће ови капацитети бити веома значајни за развој туризма не само у Требињу већ и у цијелом региону.

Петровић је поручио да Градска управа стоји на располагању и да има тимове који желе да помогну да се градња убрза и да нема кочница.

Он је рекао да је оно што Драшковић ради највећа приватна инвестиција на Балкану, те напоменуо како гради искључиво од добити из свог предузећа.

Петровић је додао да, захваљујући Драшковићевом раду и труду на оваквим садржајима и квалитету градње, може да позавиди и окружење, те да је сигурно да ће ту долазити људи и да ће бити потребна квалификована радна снага.

Требиње: Град сунца (Фото: СРНА)

Директор Града сунца, Бранка Драшковић, рекла је да је предсједник Концерна човјек са визијом који ствара и гради и у немогућим ситуацијама.

Она је подсјетила да је Драшковић дошао у Требиње прије десет година и да је "успио да задржи Индустрију алата, направи прехрамбену индистрију, а од добити улаже и ствара историју".

Сарадник за информисање Града сунца, Ана Бокоњић Буха, каже да ће отварањем хотела, те завршетком градње Варош чаршије, Спортско-рекреативног комплекса и спа-центра Галија, Град сунца добити простор за становање по концепту "град у граду" са свим потребним садржајима за живот, рекреацију и одмор.

До сада је у Град сунца уложено око 50 милиона КМ, а прошло љето су са радом почели Аква и Дино парк које је посјетило више десетина хиљада туриста из земље и иностранства.

У знак захвалности Драшковићу што је био генерални спонзор снимања серије "Немањићи", директор РТС-а Драган Бујошевић поклонио му је на отварању хотела мач из исте ковачнице гдје се ковало оружје за потребе серије.

Отварању хотела присуствовао је велики број пословних партнера и привредника из регије и окружења.