latinica  ћирилица
20/04/2018 |  15:38 ⇒ 18:38 | Аутор: РТРС

Бања Врућица: Други сусрети бања Југоисточне Европе

Формирање регионалних туристичких производа из области здравственог туризма је врло битно, а његови носиоци могу бити бањски центри, поручили су учесници "Сиеспе", другог сусрета бања Југоисточне Европе. Сусрети се одржавају у Бањи Врућици код Теслића и окупили су више од 100 учесника.

Други сусрети бања Југоисточне Европе одлична су прилика да се афирмише бањски потенцијал и јача сарадња са бањским центрима у региону. Учесници ће тродневне сусрете искористити за размјену искуства, едукацију и дружење.

"Испред Групације бања Републике Српске и ово је велика ствар, да се бање у Републици Српској и Република Српска као таква, брендирају и позиционирају као мјесто одличног спа туризма", наглашава генерални директор ЗТЦ "Бања Врућица" Александар Радошевић.

Бање у Републици Српској имају велики потенцијал. Оне су носиоци развоја туризма, с обзиром на број посјетилаца и ноћења.

"Наиме, управо су бање простори гдје се остварује најдужа дужина боравка, преко пет дана у просјеку, што нам даје за право да тај туризам има своју будућност у Републици Српској", каже савјетник министра за трговину и туризам у Влади Републике Српске Александар Ђурић.

Посебна пажња током овогодишњих бањских сусрета биће посвећена темама из области здравства, општих и савремених тенденција у бањском пословању, архитектури велнес објеката и дигиталном маркетингу.