latinica  ћирилица
20/04/2018 |  13:36 ⇒ 17:57 | Аутор: РТРС

Пријем поводом Дана града Бањалука

Поводом 22. априла- Дана града Бањалука, градоначелник Игор Радојичић приредио је данас пријем за представнике цивилног сектора, медија, спортског и културног живота града, и том приликом истакао најзначајније пројекте који су планирани за наредни период.

У највећем граду Српске највише ће бити урађено у области саобраћајне инфраструктуре, а предвиђена је и санација више школских објеката.

- Имамо много планова и идеја како да развијамо наш град, много тога смо и започели. Највише радимо на саобраћајној инфраструктури, у току су радови на спајању Источног транзита, те изградњи кружне раскрснице на Ребровцу. Планирамо и изградњу новог Зеленог моста и још шест кружних раскрсница у граду. Такође, у овом моменту радимо и на неколико стратешких докумената којима планирамо развој града у наредним деценијама. Ту су стратегија развоја града, нови урбанистички план, те стратегија развоја културе коју радимо као документ у оквиру наше кандидатуре за Европску престоницу културе 2024. године, а најважнији капитални пројекат је изградња нове топлане - рекао је Радојичић.

Додао је да су у току или су завршени бројни пројекти којима се настоје побољшати услови живота у Бањалуци. Међу најважнијим пројектима, истакао је изградњу дјечијих игралишта, пројекат који Град реализује заједно са друштвено одговорним компанијама.

Радојичић је најавио је и свечану академију која ће бити одржана 22. априла у Банском двору, рекавши да су најављени доласци 35 делегација из 10 земаља.