latinica  ћирилица
20/04/2018 |  10:18 ⇒ 10:25 | Аутор: Б92

Шнајдерлин: Још Евертон и завршио сам са Премијер лигом

Дефанзивни везиста Морган Шнајдерлин изјавио је да ће му Евертон бити посљедњи клуб у Енглеској.

Шнајдерлин сматра да је остварио све амбиције у вези са играњем у Премијер лигом носећи дресове Саутемптона, Манчестер Јунајтеда и екипе с Гудисона у деценији за нама.

Бивши репрезентативац Француске је у Евертон стигао у јануару прошле године, још није сигуран да ли ће остати у ливерпулском клубу до краја уговора 2021, али нема жељу да више облачи дрес иједног другог енглеског клуба.

- Играо сам већ у Саутемптону, Јунајтеду и Евертону и не видим себе више у неком од других енглеских клубова. Остале су ми још три године уговора. Видјећемо да ли постоји обострана жеља да останем до тада" изајавио је Шнајдерлин за Френч ТВ.

Некадашњи саиграч Душана Тадића истиче да и даље осјећа локалпатриотизам према француском Стразбуру, који је из његове родне области, али не крије да је од дјетињства навијач Олимпика из Марсеља и оставља отвореном могућост и да заигра на Велодрому.

- Мој омиљени клуб је Стразбур, јер долазим из те регије, али када сам био дјечак обожавао сам Марсељ. Ако напустим Евертон, потражићу изазов у новој лиги,  рекао је Шнајдерлин.

Изузев десетогодишњег боравка у Енглеској, Шнајдерлин, 15 пута репрезентативац Француске, у каријери је играо још само за споменути Стразбур и то у дебитантској сезони 2007/2008.