latinica  ћирилица
19/04/2018 |  15:27 ⇒ 18:01 | Аутор: РТРС

На Електротехничком факултету у И. Сарајеву отворена лабораторија за информатику

На Електротехничком факултету у Источном Сарајеву данас је отворена лабораторија за информатику, која је опремљена донацијом компаније Ланако из Бањалуке.

Добар рачунар је императив за сваког студента у ИТ области. Због тога ће ова донација бити од великог значаја за извођење наставног плана и програма

-Ово је једна од ријетких компанија у Републици Српској која прихвата студенте тек дипломиране без претходног искуства. Бројне моје колеге су отишле у Ланако одмах по дипломирањ,у као што ћу и ја - истиче Зорана Штака, студент овог факултета.

Кабинет за информатику од данас је богатији за 17 рачунара посљедње генереције, вриједних 36.000 марака.

Зоран Љубоје, декан Електротехничког факултета у Источном Сарајеву каже да су се уназад неколико године опредјелили за сарадњу са привредним институцијама у циљу отварања перспективе студентима.

-Истакао бих управо ову компанију у којој је запослено око 30 колега који су завршили наш факултет - додао је Љубоје.

Драгољуб Крнета, менаџер сектора за развој софтвера у компанији Ланако се нада да ће опремање рачунарске учионице омогућити професорима и студентима да квалитетније изводе наставу, а самим тим, како каже, стичу знања која су потребна компанији Ланако и привреди.

Осим ове донације, Ланако већ годинама додјељује стипендије најуспјешнијим студентима Електротехничког факултета, те планира да отвори одјељење и у Источном Сарајеву.