latinica  ћирилица
19/04/2018 |  12:26 | Аутор: Б92

Федерер: Надал може да ме надмаши

Роџер Федерер, један од најбољих тенисера свих времена, сматра да Рафаел Надал може да надмаши његов рекорд по броју освојених Гренд Слем титула.
Рафаел Надал и Роџер Федерер - Фото: Getty Images
Рафаел Надал и Роџер ФедерерФото: Getty Images

- Имам осјећај, када је ријеч о данашњем тенису, да смо сви подједнако добри на свим подлогама, а ако ухватите прави ритам није немогуће да "наштанцате" неколико титула у низу. Такође, ваши рекорди и достигнућа нису 'безбједни као што је то био случај, рецимо, осамдесетих година - сматра Федерер.

Легендарни Швајцарац стигао је у јануару до јубиларног двадесетог трофеја са четири највећа и најважнија турнира у бијелом спорту, док Шпанац држи друго мјесто вјечне листе са четири мање.

- Никада нисам размишљао о крају, искрено, па је тако било и пред старт овогодишње Аустралије. Имао сам осјећај да сам јако близу тога да поново побјеђујем и освајам титуле, да сам надомак првог мјеста и да и даље могу да побјеђујем најбоље - истакао је Роџер.

Федерер је поново одлучио да пропусти почетак сезоне на шљаци, а још увијек је непознато да ли ће се појавити на Ролан Гаросу.