latinica  ћирилица
19/04/2018 |  12:06 ⇒ 17:54 | Аутор: РТРС

Радојичић обишао обновљену школу у Пријечанима

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић посјетио је данас обновљену подручну Основну школу "Јован Дучић" у насељу Пријечани.

Захваљујући Министарству просвјете и културе Републике Српске, Граду Бањалука, али и бројним донаторима у обнову школе уложено је 53.000 КМ.

Тиме су учитељи и ученици добили боље услове за рад, истакли су директор школе Ранкица Пушић и градоначелник Игор Радојичић.

- Прошле године смо направили комплетан преглед стања у свим бањалучким основним и средњим школама. Иако Град нема обавеза према основним школама, ипак имамо обавезу да побољшамо услове за наше ученике. По основном буџету за санацију је било предвиђено шест школа, а ребалансом буџета предвиђено је значајно повећање средстава за санацију и реконструкцију школа. Ако узмемо у обзир и суфинансирање појединих пројеката, то ће бити износ од око 500.000 КМ - рекао је градоначелник Бањалуек и додао да би то значило санацију 12 основних и три средње школе у овој години.

Он је додао да су Пријечани мјесна заједница са доста комуналних проблема.

- Овдје се доста људи доселило, много је нових домаћинстава и много више је и дјеце. Највећи проблем је пут за Пријечане, потом мост који већ двије године чека на ревизију и гдје је извођач радова у покушају реконструкције и покушавамо мост пустити у функцију што је прије могуће - рекао је Радојичић.