latinica  ћирилица
19/04/2018 |  11:12 ⇒ 17:38 | Аутор: РТРС

Бројне честитке поводом 26. годишњице РТРС-а

Предсједник Републике Српске Милорад Додик честитао је генералном директору Радио телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу, и свим запосленим у нашој медијској кући, 26. годишњицу РТРС-а и пожелио пуно успјеха у даљем раду.
Зграда РТРС-а - Фото: РТРС
Зграда РТРС-аФото: РТРС

"Захваљујући професионалном извјештавању и разноврсном програмском садржају Радио телевизија Републике Српске задржала је стандарде јавног РТВ сервиса и остала незаобилазан извор информисања наше јавности. Желим вам да останете истрајни у поштовању истинских вриједности и стандарда новинарске професије и да као јавни сервис наставите радити у најбољем интересу грађана и јавности" наведено је у честитки предсједника Додика.

Честитка предсједника Додика (Фото: РТРС)

И предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић у име Народне скупштине, као оснивача, и у своје име, Радио телевизији Републике Српске упутио је искрене честитке поводом 26 година постојања и рада.

"Очекујемо да РТРС, у складу са највишим професионалним стандардима и кодексима, информише јавност о свим важним политичким, економским, социјалним, културним, научним и спортским догађајима у Републици Српској, Босни и Херцеговини, региону и свијету", навео је предсједник Чубриловић у честитки.

 Честитка Чубриловића (Фото: РТРС)

Чубриловић је Телевизији Републике Српске пожелио да буде истински јавни сервис Републике Српске и да за потребе грађана, на најпрофесионалнији и најобјективнији начин, преноси информације и остане један од најважнијих медијских стубова Републике Српске и у будућности.

"У име Народне скупштине изражавам захвалност свима који су радили на успостављању Радио-телевизије Републике Српске у тешком времену прије 26 година и свима онима који су у протеклим годинама изграђивали РТРС у респектабилан јавни ТВ сервис Републике Српске", навео је Чубриловић.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку генералном директору Радио телевизије Републике Српске Драшку Милиновићу, поводом 26 година постојања и рада наше медијске куће.

Честитка Цвијановићеве (Фото: РТРС)

"Поводом 26 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске, руководству, уредништву, новинарима и свим запосленима, у име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем најсрдачније честитке", истакла је Цвијановићева.

Током непуне три деценије постојања и рада, поштујући високе стандарде струке, дали сте немјерљив допринос афирмисању и јачању Републике Српске.

Својим објективним и правовременим информисањем јавности, Радио телевизија Републике Српске је доказала да је у функцији истине и тачности и да припада свим грађанима Републике Српске.

"У настојању да и у наредном периоду задржите стечено повјерење и наставите снажење и развој јавног сервиса на професионалан и одговоран начин, желим вам још много година успјешног рада", наводи се у честитки предсједнице Цвијановић.

Свим запосленим искрене честитике поводом 26 година постојања и рада Радио-телевизије Републике Српске упутио је и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач.

"Kроз све ове године рада и сарадње испратили сте догађаје који су од значаја за све грађане Републике Српске, доказујући да вам је интерес свих нас на првом мјесту. Садашњем тиму РТРС-а желим успјешан наставак рада руковођен принципима истинитог и објективног новинарства." наводи се у честитки МУП-а.

Потпредсједница Владе Српске Сребренка Голић такође је упутила је честитке и најискреније жеље.

"Радио телевизија Републике Српске је настала и стасала заједно са Републиком Српском, и у веома изазовним временима, у протеклих 26 година израсла је у респектабилну медијску кућу, која својим садржајима промовише истинске вриједности", истакла је Голићева у честитики.

Министарка управе и локалне самоуправе Српске Лејла Решић честитала је 26. годишњицу постојања наше медијске куће.

"Професионалним и објективним обављањем новинарских задатака и разноликим програмским садржајем, доприносите промоцији Српске и друштва у цјелини током непуне три деценије", рекла је Решићева.

Захваљујући РТРС-у, грађани Српске, свакодневно имају информације о догађајима из свих локалних заједница наше Републике, земље и свијета.

"У нади да ћете и даље бити успјешни, желим успјех у даљем раду и велику гледаност", поручила је Решићева.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић генералном директору Драшку Милиновићу и свим запосленима честитао је годишњицу наше медијске куће.

"Растући и развијајићи се заједно са Републиком Српском Радио телевизија Републике Српске свједочила је бурним временима и изазовима с којима смо се сви скупа суочавали", рекао је у својој честитки Трнинић.

РТРС је од велике важности за Српску и њене грађане.

"Ваши уредници и новинари подстичу на позитивне промјене у друштву, промовишу идеју и визију развоја, те свједоче о напредовању Српске у свим областима", казао је Трнинић.

У нади да ћемо и у будућности и даље радити на грађењу још љепше и јаче Републике, честитам јубилеј и желим много среће у будућем раду. 

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић честитао је 26 година постојања и рада РТРС-а, истичући да је Телевизија Републике Српске била и остала чврст камен у темељима Српске, с којом је заједно настала и јачала.

"РТРС је један од стубова информисања у Републици Српској, због чега се надамо да ћете успјети да одржите достигнути ниво професионализма и корак са технолошким достигнућима", навео је Ђокић у честитки.

Ђокић је нагласио да су медији огледало друштва и слика јавности, али и покретач друштвених промјена, те да је шанса медија да заједно с другим актерима демократског друштва обликују бољу будућност за све.

"Захваљујући професионалном извјештавању и разноврсном програмском садржају РТРС је задржала стандарде јавног РТВ сервиса и остала незаобилазан извор информисања наше јавности. Увјерен сам да ће РТРС и у идућем периоду наставити са стабилним пословањем и процесом модернизације", поручио је Ђокић.