latinica  ћирилица
19/04/2018 |  07:50 ⇒ 08:15 | Аутор: СРНА

Опрез - могући одрони!

На путним правцима Бањалука-Кнежево, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград могући су одрони земље или камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Одрони - Фото: РТРС
ОдрониФото: РТРС

"У котлинама и дуж ријечних токова, као и преко планинских превоја, смањена је видљивост због јутарње магле. Возачима се савјетује опрезна и спорија вожња, прилагођена условима на путу", наведено је у саопштењу.

Због већег одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, возила и даље саобраћају успорено, једном траком.

На регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац, саобраћај је потпуно обустављен због активираног клизишта.

Због санације пролазак возила потпуно је обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћање теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

Једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалном путу Р-462-а, на дионици Обудовац два-Лончари. Предвиђено је да радови трају до 30. јуна.

На магистралном путу М-16.1, дионица Клашнице један-Прњавор, ради извођења радова на изградњи ауто-пута Бањалука-Добој, у зони укрштања са магистралним путем измијењен је режим саобраћања. Радови ће трајати до 1. јуна.

Са циљем безбједног саобраћања на ауто-путу "9. јануар" /Прњавор-Добој/, успостављен је посебан режим проласка возила преко петљи "Прњавор" и "Јоховац", као и на регионалном путу Р-474 и магистралном М-17.

На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ /Шћепан Поље/, забрањен је пролазак за сва возила тежа од 16 тона.

На већини путева у Федерацији БиХ возила јутрос саобраћају по мјестимично влажном коловозу. На ауто-путу А-1, дионица Сарајево сјевер-Лепеница, саобраћај је, због санације клизишта, у тунелу Игман и на мјесту радова преусмјерен из возне у траку за претицање, док је на локалитету Трешевине успорен пролазак возила.

У БиХ јутрос нису забиљежена дужа задржавања на граничним прелазима.