latinica  ћирилица
18/04/2018 |  17:23 | Аутор: СРНА

Шекара: Грађанима Пала познати "еколошки" подухвати СДС-а

Нема никакве потребе да Општински одбор СДС-а Пале грађане највеће источносарајевске општине подсјећа на планове које су имали у вези са овдашњом градском депонијом, јер је јавности добро познато да се овим проблемом, док су били на власти, нису бавили ни озбиљно, ни систематски, а поготово не плански, рекао је портпарол Општинског одбора СНСД Пале Срђан Шекара.
СНСД -
СНСД

Реагујући на саопштење ОО СДС-а Пале у којем се наводи да је "бивша власт у Палама започела пројекат постављања погона за рециклажу отпада, који је требало да буде завршен до краја 2016. године", Шекара је нагласио да би овдашњи СДС да је имао воље и знања много прије изборне године ријешио проблем о којем сада придикује актуелном начелнику Пала Бошку Југовићу, који је одмах по доласку на власт предузео бројне активности и, свједоци су и грађани, након дужег времена елиминисао стални пожар на депонији и облак дима над Љубогоштом и сусједним насељима.

"Они који сада причају о тобоже сјајном пројекту који би био јединствен у Српској заборављају да су грађанима Пала сасвим добро познати сви 'еколошки' подухвати претходне власти СДС-а, одлагање опасног и отпада сумњивог поријекла, финансијско уништење предузећа 'Комунално'... Не можемо допустити да нам предавања држе они који су ниподаштавали струку, кршили скупштинске одлуке и усвојене стратешке документе, јер смо као одговорна власт учинили све да питање статуса депоније и одлагања отпада вратимо у институционалне оквире, за разлику од оних који су га годинама уназад држали у својеврсној сивој зони нетранспарентних ортачких договора", рекао је Шекара, који је савјетник начелника општине Пале.

Шекара је истакао да начелник Пала Бошко Југовић полако испуњава једно по једно предизборно обећање, те да у том смислу чини све и да поново ојача посрнуло општинско предузеће "Комунално", као и да коначно и на адекватан начин ријеши статус градске депоније и доведе је у стање које испуњава прописане еколошке стандарде.