latinica  ћирилица
18/04/2018 |  16:11 ⇒ 16:12 | Аутор: СРНА

Премијер Србије осудила понашање Шешеља

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић осудила је понашање лидера Српске радикалне странке /СРС/ Војислава Шешеља, који је данас у Скупштини Србије вријеђао делегацију хрватског Сабора и покушао да исцијепа хрватску заставу.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Покушај цијепања хрватске или било чије заставе или државних симбола и вријеђање чланова званичних делегација који се налазе у пријатељској посети нашој земљи није понашање које представља Србију", навела је Брнабићева.

Она је истакла и да недвосмислено, директно и најоштрије осуђује понашање Шешеља у Скупштини Србије, саопштено је из Владе Србије.

"Апелујем да се сви актери на политичкој сцени понашају у складу са циљевима које смо као друштво поставили - да идемо напријед и будемо примјер земље која, кроз сарадњу са свима, оснажује сопствено друштво и активно доприноси развоју свеукупних односа у региону и Европи", навела је Брнабићева.

Према њеним ријечима, Србија треба да нуди рјешења за све изазове које има, умјесто да неодговорним понашањем руши мостове који се граде.

Брнабићева је рекла и да су недавном посјетом предсједника Србије Александра Вучића Хрватској и састанком са предсједником Хрватске Колиндом Грабар Китаровић односи двије земље добили нову динамику.

"Изјаве свих наших званичника, састанци и потези који су након тога услиједили додатно су потврдили опредјељење Србије да са Хрватском развијамо добросусједске односе", рекла је Брнабићева.

Према њеним ријечима, то је пут који смо одабрали, јер је Србија дубоко посвећена регионалној сарадњи и постизању стабилности у цијелом региону.

Брнабићева је рекла и да понашање Шешеља "не представља вриједности Владе Србије и већине грађана" и да је Србија искрено и дубоко посвећена сарадњи, разумијевању и дијалогу.

"Ово су вриједности Србије која је окренута бољој будућности за све наше грађане, као и за све становнике овог региона", навела је Брнабићева.

Из СРС-а саопштено је да је лидер ове странке Војислав Шешељ испред Скупштине Србије данас "изгазио хрватску заставу" и псовао делегацију Сабора Хрватске.