latinica  ћирилица
18/04/2018 |  15:32 | Аутор: СРНА

Нема назнака да се "Етихад" повлачи из уговора са "Ер Србијом"

Предсједник Владе Србије Ана Брнабић рекла је да нема никаквих назнака да ће се емиратска авио-компанија "Етихад" повући из уговора са српским националним авио-превозником "Ер Србијом".
Ер Србија - Фото: ТАНЈУГ
Ер СрбијаФото: ТАНЈУГ

"Немамо апсолутно никакве назнаке да ће `Етихад` изаћи из уговора са `Ер Србијом`, која добро послује", рекла је Брнабићева новинарима у Крушевцу, додајући да је Влада Србије у свакодневном контакту са свим партнерима, па и самим "Етихадом", који има 49 одсто удјела у власништву српске националне авио-компаније.

Она је подсјетила да "Ер Србија" има озбиљне резултате који се одражавају и на пословање београдског Аеродрома "Никола Тесла", који је прошле године први пут у историји имао више од пет милиона путника, пренијели су београдски медији.

"То је помогло да држава склопи одличан посао са француском компанијом `Ванси` о концесији за Аеродром и да за ту концесију добије више од 1,5 милијарди евра у наредних 25 година, када се овај аеродром враћа на управљање грађанима Србије", рекла је Брнабићева.

Она је оцијенила да је "Ер Србија" одлична компанија која добро послује и има позитивне резултате који се преливају на укупну економију Србије, а прије свега београдског Аеродрома, који без ње данас не би вриједио и пословао у оволиком обиму.