latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:58 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Кошарац: Актуелни сазив Савјета министара је пропали пројекат

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сташа Кошарац изјавио је да су европски званичници у најновијем извјештају Европске комисије за БиХ признали да актуелни сазив Савјета министара представља пропали пројекат који у протекле три и по године није донио ништа добро грађанима БиХ, а поготово Републике Српске.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

- Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић и његов замјеник Мирко Шаровић немају никаквог разлога за самохвалисање које су демонстрирали прије неколико дана. Извјештај Европске комисије није позитиван, а међу земљама западног Балкана БиХ се налази на посљедњем мјесту процеса проширења Европске уније - рекао је Кошарац Срни.

Он је додао да су "пропали сви покушаји СДА и представника такозваног Савеза за промјене да процес европских интеграција искористе за унитаризацију земље и слабљење Републике Српске".

- Овај Савјет министара најлошији је у историји постојања те институције. Тај помоћни орган Предсједништва БиХ данас не функционише и нема парламентарну већину у Представничком дому - поручио је Кошарац.

Он је додао да Звиздић и Шаровић нису у стању да испуне ни најосновнија обећања грађанима, попут обећања да ће у општину Сребреница уложити два милиона марака.

- То обећање је дато на Инвестиционо-развојној конференцији у Сребреници крајем 2015. године и од тада до данас, упркос достављеним пројектима и бројним ургенцијама из општине Сребреница, Савјет министара БиХ није уплатио обећана средства - упозорио је Кошарац.

Он је додао да су видљива настојања појединих међународних званичника да власт у заједничким институцијама након октобарских избора поново састављају према сопственим интересима, а не према вољи грађана и изборним резултатима.

- То је погрешна политика и то је политика која не доноси резултате. Свака власт у заједничким институцијама која не уважава интересе српског народа и ставове институција Републике Српске унапријед је осуђена на пропаст - закључио је Кошарац.