latinica  ћирилица
18/04/2018 |  12:48 | Аутор: СРНА

Договорено одржавање ванредне сједнице ПД Парламента ФБиХ

Представници парламентарне већине у Представничком дому Парламента Федерације БиХ одлучили су да данас буде одржана ванредна сједница овог дома.
Представнички дом Парламента Федерације БиХ - Фото: klix.ba
Представнички дом Парламента Федерације БиХФото: klix.ba

Шеф Клуба СДА Исмет Османовић рекао је новинарима да припаднике борачке популације, који протестују испред зграде Парламента ФБиХ, треба да прими Одбор за борачка и инвалидска питања Представничког дома.

"У парламентарној процедури је закон о борачким удружењима, а од Владе Федерације БиХ чекамо да нам прослиједи нацрт закона о правима демобилисаних бораца. Чим то добијемо одмах заказујемо ванредну сједницу на којој ћемо разматрати ова два закона", навео је Османовић.

Законом о правима демобилисаних бораца регулише се 15 права, а Османовић каже да има информацију да Влада у овом тренутку врши консултације са кантоналним владама зато што су прописана нека права која су у директној надлежности кантона.

"До доношења закона Влада ће уредбом увести у права одређене категорије бораца", додао је Османовић.

У међувремену, демобилисани борци такозване Армије БиХ и ХВО-а почели су да се окупљају испред зграде федералног Парламента, преносе федерални медији.

Бивши припадници такозване Армије БиХ и ХВО-а незадовољни су радом федералних власти јер се њихови захтјеви о објави регистра, борачком додатку и укидању финансирања борачких удружења нису нашли на дневном реду сједнице Парламента ФБиХ.