latinica  ћирилица
17/04/2018 |  18:39 ⇒ 20:55 | Аутор: ТАНЈУГ

Путин честитао Ђукановићу побједу на изборима

Предсједник Руске Федерације Владимир Путин честитао је предсједнику владајућег ДПС-а Милу Ђукановићу побједу на предсједничким изборима, истакавши да сматра да би развој руско-црногорских односа у духу традиционалног пријатељства био у складу са интересима народа обију земаља.
Путин честитао Ђукановићу - Фото: ТАНЈУГ
Путин честитао ЂукановићуФото: ТАНЈУГ

"Поштовани господине Ђукановићу, честитам вам избор на дужност предсједника. Сматрамо да би развој руско-црногорских односа у духу традиционалног пријатељства био у складу са интересима народа обје земље", навео је Путин у честитки коју је ДПС доставио медијима.

 Како је истакнуто у саопштењу ДПС-а, честитка Путина Ђукановићу је прва из неке од најутицајнијих држава свијета.  

Односи Црне Горе са Русијом нарушени су послије учлањења те бивше југословенске републике у НАТО, као и након што се придружила санкцијама Запада према Москви.

Кандидат ДПС-а Мило Ђукановић остварио је убједљиву побједу у првом кругу предсједничких избора, одржаним у Црној Гори у недјељу.

Он је освојио готово 54 одсто гласова грађана изашлих на изборе, док је његов противкандидат, којег је подржао дио опозиције, освојио нешто мало изнад 33 одсто гласова.

Иначе, на изборима за предсједника Црне Горе, који ће наслиједити одлазећег Филипа Вујановића, учествовало је седам кандидата, од којих је први пут у историји била и једна жена.

Ђукановићу је ово други мандат на положају предсједника Црне Горе, а први пут је дужност предсједника обављао још док је Црна Гора била чланица бивше заједничке државе са Србијом, Савезне Републике Југославије.