latinica  ћирилица
17/04/2018 |  16:30 | Аутор: СРНА

Давидовић: Подршка раду Џудо савеза Српске

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић оцијенила је да је пројекат "Џудо у школе" одлично замишљен, али да би за његову адекватну реализацију Џудо савез Српске требало да затражи подршку Министарства просвјете и културе, јер је увођење било каквих иновација у образовни систем у надлежности тог министарства.
Јасмина Давидовић - Фото: РТРС
Јасмина ДавидовићФото: РТРС

Давидовићева је данас разговарала са руководством Џудо савеза Републике Српске о реализацији пројекта "Џудо у школе", који је подржала Европска џудо унија, саопштено је из ресорног министарства.

"Разговарали смо и о могућности увођења џудоа у Мале олимпијске игре и начелно договорили да се покуша експериментално са увођењем овог спорта, путем пилот пројекта, а на основу резултата бисмо планирали даље активности" рекла је Давидовићева.

Она је нагласила да ће Министарство пружити подршку раду Џудо савеза, нарочито када је ријеч о одласку младих перспективних такмичара на званична међународна такмичења.

Предсједник Џудо савеза Српске Огњен Павловић рекао је да је пројекат "Џудо у школе" осмишљен како би се афирмисао и популарисао џудо и да подршка Европске џудо уније много значи, али да је веома значајна и подршка Министарства.