latinica  ћирилица
17/04/2018 |  16:03 | Аутор: СРНА

"Предложене мјере ЕУ нису довољне"

Предложене мјере ЕУ у суочавању са пријетњама које за државе чланице Уније представљају непровјерени имигранти су неадекватне, изјавио је замјеник предсједника странке Алтернатива за Њемачку /АФД/ Георг Паздерски.
ЕУ - Фото: РТРС
ЕУФото: РТРС

Он је рекао да се не ради само о отежавању фалсификовања докумената криминалцима и терористима, већ да циљ мора да буде заустављање, идентификовање и слање стотина хиљада илегалних миграната у земље из којих су дошли.

"Зато нам је потребна комплетна евиденција свих тражилаца азила који дођу у нашу земљу", изјавио је Паздерски.

Замјеник предсједавајућег АФД је додао да они који не могу показати важеће личне документе на граници морају смјеста бити одбијени и да се таква политика нетолеранције мора примијенити свуда у оквиру граница ЕУ.

"Свако код кога се не може пронаћи безбједан доказ идентитета мора бити кажњен у складу са законима који се могу у том случају примијенити и мора смјеста бити депортован", нагласио је Паздерски.

Он је додао да дигитална контрола отиска прста, коју је предложила Европска комисија, није довољна за одбрану ЕУ од криминалаца и терориста и да је потребан разумнији приступ, укључујући политику нулте толеранције према илегалним имигрантима.

"То је једини начин да значајно унаприједимо безбједност грађана Њемачке", рекао је Паздерски.

Многи мигранти који уђу у Њемачку и друге европске земље долазе из држава које имају ограничену евиденцију својих грађана и могуће је да не одржавају редовну криминалну базу података или долазе из земаља са којима је ЕУ одржавала везе, као што је Сирија, те нису у стању да упозоре на потенцијалне терористе или криминалце који представљају велики ризик, пренио је "Спутњик".

Показало се да је Њемачка нарочито популарна дестинација за мигранте, највише због отворене политике коју њемачки канцелар Ангела Меркел спроводи када су у питању мигранти и њеног личног позива мигрантима, уз великодушне услуге које Њемачка пружа мигрантима.