latinica  ћирилица
17/04/2018 |  15:20 | Аутор: СРНА

"Изетбеговићеве изјаве откривају да СДА контролише фабрике наоружања у ФБиХ"

Стручњак за безбједност Џевад Галијашевић истакао је да су екстремистичке изјаве предсједавајућег Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића дио предизборне кампање, али и да откривају да СДА под својом контролом има фабрике наоружања у Федерацији БиХ.
Џевад Галијашевић - Фото: СРНА
Џевад ГалијашевићФото: СРНА

"Његове пријетње хаубицама, наоружањем и војном опремом, откривају битну ствар - да СДА која контролише федералну Владу има фабрике наоружања, те да, поред шест великих намјенских фабрика које контролише, СДА има своје параобавјештајне, параполицијске структуре, вехабије и друге инструменте за рушење мира", рекао је Галијашевић новинарима у Бањалуци.

Он је нагласио да се проблем Изетбеговићевих пријетњи огледа у чињеници да намјенску индутрију у ФБиХ не контролише нико од званичних институција у БиХ.

Према његовим ријечима, јасно је да Бакир Изетбеговић брутална убиства на Возући назива инцидентом, као и убиства Срба по Сарајеву, убиства војника у Добровољачкој улици и Тузланској колони.

"Када се погледају цифре, јасно је да је 30.000 Срба и 7.500 Хрвата погинуло у протеклом рату", рекао је Галијашавић.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић јуче је у Ахмићима запријетио ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ "спорадични инциденти".

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецјевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби", пренио је портал "Дневник".