latinica  ћирилица
17/04/2018 |  11:10 ⇒ 14:16 | Аутор: СРНА

Калабић: Изетбеговић екстремизмом покушава сачувати позицију

Замјеник предсједника Одбора за безбједност Народне скупштине Републике Српске Драго Калабић оцијенио је данас да предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић новим екстремистичким изјавама о рату покушава да сачува своју пољуљану позицију, свјестан да ће ускоро бити губитник на свим пољима.
Драго Калабић - Фото: РТРС
Драго КалабићФото: РТРС

Калабић је рекао Срни да Изетбеговић тиме показује да је у безизлазној ситуацији, односно "дављеник који се хватањем за задњу сламку покушава задржати изнад воде".

"Нереално је да промијени своје мишљење, јер наставља са истом причом с којом је на власт међу Бошњацима дошао његов отац. Ексремизам је на Балкану, нажалост, популаран, иако Изетбеговић и сам зна да оно што говори није истина и да од тога нема ништа", рекао је Калабић.

Он је истакао да ће врло брзо, или након општих избора, Изетбеговићеве изјаве престати да се коментаришу и да актуелни лидер СДА неће бити важан никоме.

"Не знам како ће се ријешити раскол у СДА, али сигурно је да послије избора Изетбеговић неће бити значајан фактор. Биће маргинализован и отићи ће као губитник на свим пољима", рекао је Калабић.

Калабић је одбацио и Изетбеговићеву изјаву да су злочини припадника такозване Армије БиХ "спорадични инциденти", наводећи да о тим злочинима говоре и бројна и документована свједочанства, пресуде и обиљежена стратишта и гробља Срба, о чему је упознат цијели свијет.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић јуче је у Ахмићима запријетио ратом и рекао да су злочини које су починили припадници такозване Армије БиХ "спорадични инциденти".

"Направићемо ми и покретну хаубицу и већ је радимо, транспортер покретни, пушку смо направили и направићемо ону добру тактичку 12.7, вишецијевне бацаче свих могућих калибара и сву могућу муницију за то и дронове. Па ћемо бити као онај мали човјек који није крупан, али је љут и добро наоружан и нек свако добро размисли да ли ће га из чиста мира дирати", рекао је Изетбеговић.

Изетбеговић је том приликом нагласио да "Бошњаци више никад не смију да буду слаби", пренио је портал "Дневник".