latinica  ћирилица
17/04/2018 |  07:58 | Аутор: СРНА

И даље успорен саобраћај на магистралном путу Сарајево-Фоча

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се и јутрос, због већег одрона, одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

На већини осталих путева у Републици Српској саобраћај се одвија редовно, по претежно сувим коловозима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз, посебно на путним правцима Бањалука-Кнежево, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Због санације, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ у мјесту Драгорај, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић.

Због радова на деминирању данас од 11.00 до 15.00 часова на магистралном путу Тузла-Сребреник у мјесту Потпећ биће актуелне повремене петнаестоминутне обуставе саобраћаја.

Одрони камења на коловоз посебњ су учестали на путним правцима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Јајце-Црна Ријека, Бугојно-Нови Травник и Турбе-Кнежево.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево сјевер-Лепеница због санације клизишта, саобраћај је у тунелу Игман преусмјерен из возне у претицајну траку, док је на локалитету Трешевине успорено саобраћање.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 20 минута.