latinica  ћирилица
16/04/2018 |  08:02 ⇒ 03/05/2018 | 12:24 | Аутор: СРНА

Успорено саобраћање због одрона на магистралном путу Сарајево-Фоча

На магистралном путу Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене, саобраћај се јутрос, због већег одрона, одвија успорено, једном траком, по привремено урађеном проширењу поред пута које је проходно за сва возила, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

На осталим путевима у Републици Српској саобраћај се одвија без застоја, по сувим коловозима.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље или камења на коловоз, а посебан опрез неопходан је на путним правцима Бањалука-Кнежево, Сарајево-Фоча и Рогатица-Вишеград.

Због санационих радова, саобраћај је потпуно обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

У току су радови на дионици магистралног пута Лончари-Брчко један и Брчко два-Доња Буковица, због чега је саобраћај преусмјерен на обилазни пут са десне стране из правца Брчког.

На дионици магистралног пута Клашнице-Прњавор, у мјесту Хрваћани, на укрштању магистралног пута са ауто-путем у зони вијадукта Црквиште, због изградње ауто-пута, обустављен је саобраћај и преусмјерен на привремену заобилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјенично саобраћа се на магистралном путу Мркоњић Град-Кључ у мјесту Драгорај, док се саобраћај одвија успорено на магистралном путу Бањалука-Јајце, локалитет Српских топлица.

Саобраћај је, због активираног клизишта, потпуно обустављен на регионалном путу Каран-Нови Град, у мјесту Раковац.

Због активираних клизишта саобраћај се одвија наизмјенично једном траком и на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, дионица Укрина-Горња Вијака и Братунац-Дрињача, те на дионици регионалног пута Лопаре /Мачковац/-Челић.

У Федерацији БиХ су учестали одрони на бројним дионицама, посебно на путевима Бихаћ-Босанска Крупа, Коњиц-Мостар, Доњи Вакуф-Јајце-Бањалука, Бугојно-Нови Травник и Турбе-Карановац.

Због урушавања потпорног зида, једном траком саобраћа се на магистралном путу Дрвар-Ресановци.

На ауто-путу А-1, дионици Сарајево запад-Лепеница, због активног клизишта, саобраћај је у тунелу Игман, као и на мјесту радова, преусмјерен из возне у претицајну траку.



На граничним прелазима јутрос је слабији интензитет саобраћаја.