latinica  ћирилица
15/04/2018 |  16:29 ⇒ 21:09 | Аутор: СРНА

Шамац: Велики потенцијал за привредни и туристички развој

Министри индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и трговине и туризма Предраг Глухаковић оцијенили су да општина Шамац због свог географског положаја има велики потенцијал за привредни и туристички развој и да у наредном периоду треба да ради на томе да би се смањио број одлазака људи из овог дијела Посавине.
Дан општине Шамац - Фото: СРНА
Дан општине ШамацФото: СРНА

Ђокић, који је присуствовао обиљежавању Дана општине, рекао је да је ово прилика да се сумирају резултати остварени у претходној години и најави шта ће се радити у овој години.

"Општина Шамац се налази на специфичном подручју као један велики и прозор у западни свијет са којим желимо имати што бољу сарадњу", истакао је Ђокић.

Он је напоменуо да је Шамац инфраструктурно повезан жељезничким и друмским саобраћајем са сусједним државама и да пружа велике могућности за убрзан економски раст и развој.

Ђокић је указао потребу да се овој локалној заједници посвети више времена да би у наредним годинама овде имали резултате у сектору привредног развоја.

Он је нагласио да Шамац има довољно простора да постакне развој породице које ће бити продуктивне и спремне да живе и раде на овом подручју.

"Сви ми који имамо могућност да помогнемо морамо да усмјеримо што више инвестиција на ово подручје и да наша Посавина, заједно са Шамцем, настави да се убрзано развија, да цвјета", рекао је Ђокић.

Глухаковић је истакао велики допринос општине и Кабинета начелника када је у питању развој Шамца.

Према његовим ријечима, све што је планирано да ове године буде урађено када је ријеч о инфраструктурним и пројектима за развој туризма има велики просперитет.

"Општина Шамац је као сјеверна капија за улазак у Републику Српску. Овдје је велики потенцијал за транзит, туризам, ловни туризам и то што имамо треба да ставимо као капацитет. Локална заједница је то препознала и ставила у своје стратешке документе као један од потенцијалних развоја", каже Глухаковић.