latinica  ћирилица
15/04/2018 |  11:27 ⇒ 21:09 | Аутор: РТРС

Цвијановићева и Богданић у Вићенци на Сабору народне умјетности "Свилен конац" (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић и министар здравља и социјалне заштите Драган Богданић током боравка у Италији присуствовали су јуче Сабору народне умјетности "Свилен конац", који традиционално организује Српска културна заједница Арзињано.

Цвијановићева и Богданић су у Вићенци разговарали са представницима дијаспоре у Италији о актуелној политичкој и економској сарадњи, те могућностима активнијег укључивања дијаспоре у политичке процесе и привредни живот Републике Српске.

На састанку је истакнуто да је први Форум дијаспоре, који је у фебруару одржан у Бањалуци, значајан корак ка успостављању снажнијих економских, политичких и других веза између Републике Српске и њене дијаспор, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Републике Српске.

Претходно су Цвијановићева и Богданић посјетили српске школе "Свети Сава" у Вићенци и Скиу, те Српску православну црквену општину Свети апостол Лука.

Том приликом Цвијановићева уручила је свештенику православне црквене општине у Вићенци плакету Владе Републике Српске као признање за очување идентитета и јачање веза српске заједнице у овом дијелу Италије са Републиком Српском.