latinica  ћирилица
15/04/2018 |  10:37 ⇒ 10:37 | Аутор: РТРС

УИО у Зворнику одузела цигарете и дуван тржишне вриједности 60 хиљада КМ

Службеници Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ одузели су на подручју Зворника цигарете и дуван чија се тржишна вриједност процјењује на 60 хиљада КМ.
УИО-заплијењен дуван и цигарете (Фото: УИО БиХ) -
УИО-заплијењен дуван и цигарете (Фото: УИО БиХ)

Како је то саопштено из УИО, производи су били намијењени за продају на "црном тржишту" и нису били обиљежени акцизним маркицама које они издају.

Службеници Групе за спречавање кријумчарења и прекршаја из Регионалног центра УИО у Тузли, на основу вишемјесечног оперативног рада дошли су до сазнања о више локација и путничких возила на подручију Зворника на којима се врши складиштење и даљња нелегална дистрибуција цигарета на подручију БиХ.

"Ријеч је о дуванским прерађевинама које су поријеклом из сусједних земаља. У активностима проведеним на терену кориштена су стечена искуства и донирана опреме од стране Америчке владе путем програма ЕXБС. Том приликом је пронађено и привремено одузето 10.910 паклица разних цигарета које су обиљежене страним акцизним маркицама, као и 56,5 килограма дувана", саопштено је из УИО БиХ.

Укупна тржишна вриједност привремено одузете робе износи 60.000 КМ, а против четири физичка лица која се сумњиче за незакониту продају акцизних производа, сходно одредбама Закона о царинским прекршајима БиХ, биће поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка пред надлежним судом.