latinica  ћирилица
14/04/2018 |  14:05 | Аутор: ТАНЈУГ

Заев: Споменик Александру Великом остаје у центру Скопља

Македонски премијер Зоран Заев наводи да ће споменик Александру Великом у центру Скопља остати и да питање његовог уклањања није на дневном реду разговора са Грчком о рјешавању спора са именом.
Зоран Заев (Фото: tvkcn.net) -
Зоран Заев (Фото: tvkcn.net)

"Све што имамо је домовина и зато се надам да ћемо имати достојна рјешења за питање имена са Грчком", рекао је Зоран Заев, пренео је портал Телеграфи.

Македонски премијер је додао да Грци имају разумијевање за питања идентитета, а према његовим ријечима, сигурно ће имати референдум о рјешавању овог спора.

"Ја сам први македонски премијер који каже да је назив са географским квалификатором за нас прихватљив и вјерујем да је тај став допринио преговарачком процесу. Грчка страна је показала разумијевање за наш идентитет и вјерујем да ћемо успјети", рекао је Заев, преноси МИА.

Наводи да ће ако дође до сусрета са Ципрасом, то значити да постоји могућност за налажење рјешења које ће бити прихватљиво за обје земље.

"Ако се сретнем са грчким колегом Алексисом Ципрасом то ће вјероватно значити да постоји могућност за налажење рјешења прихватљивог за грађане обје земље", рекао је Заев.

Сусрет два лидера може се десити на самиту Западног Балкана у Софији који се одржава 17. и 18. априла.