latinica  ћирилица
12/04/2018 |  16:11 ⇒ 21:11 | Аутор: РТРС

БЛ- Други међународни театар фест особа с инвалидитетом

Удружење омладине с инвалидитетом Инфопарт организује други Међународни театар фест особа са инвалидитетом, који почиње вечерас у Бањалуци.
Градско позориште Јазавац (Фото:ГП Јазавац) -
Градско позориште Јазавац (Фото:ГП Јазавац)

У два фестивалска дана биће одигране четири представе позоришних група из Ваљева, Велике Плане из Србије, те група из Сарајева и Бањалуке.

Фестивала ће бити свечано отворен вечерас у 19.30 часова у Градском позоришту "Јазавац", након чега ће бити одиграна представа "Стварно нестварно", коју ће извести чланови Удружења глувих и наглувих регије Бањалука и ДИС позориште младих Бањалука.

Друга представа коју ће публика моћи да види је "Различитост за поштовање" у извођењу Удружења особа са церебралном и дечијом парализом "Воља за животом" из Велике Плане.

Према ријечима Вере Бошковић, предсједнице Удружења омладине са инвалидитетом Инфопарт, овај фестивал је новина и њиме се жели показати публици како се особе с инвалидитетом баве умјетношћу.

Сутра ће бити одиграна представа "Тражим помиловање" Друштва за церебралну парализу и Удружења драмских, аудио, видео и музичких стваралаца "Милован Глишић", из Ваљева.

Улаз на све представе је слободан.