latinica  ћирилица
12/04/2018 |  15:44 ⇒ 13/04/2018 | 07:44 | Аутор: СРНА

Предсједник Српске сутра у званичној посјети Бону

Предсједник Републике Српске Милорад Додик боравиће сутра у једнодневној званичној посјети Бону на позив управе Дојче телекома.
Милорад Додик (Фото: Спутњик) -
Милорад Додик (Фото: Спутњик)

Додик ће се у Бону састати са члановима управе ове компаније, те посјетити Центар за сајбер одбрану Дојче телекома, саопштено је из кабинета предсједника Републике.

Предсједник Српске посјетиће и Галерију иновација Дојче телекома, гдје ће са члановима Управе разговарати о "паметној инфраструктури и градовима" и "интернету ствари", односно о могућој сарадњи на иницијалном/пилот пројекту о "паметној инфраструктури и градовима" и "интернету ствари" у некој од локалних заједница у Републици Српској, сазнаје Срна.

Протоколом је предвиђен и радни ручак, током којег ће бити ријечи о шансама дигитализације за Републику Српску и инвестицијама у јавном и приватном сектору, као и могућностима сарадње у области усавршавања/праксе најбољих студената из Републике Српске и организовања изложбе умјетнина Дојче телекома у Музеју савремене умјетности Републике Српске.

Након посјете Центру за сајбер одбрану, Додик ће са члановима Управе Дојче телекома разговарати о могућностима размјене искуства и сарадње у домену сајбер безбједности и заштите личних података.

Дојче телеком је дио међународне мреже Т-мобиле, има више од 215.000 запослених и једно је од највећих њемачких предузећа које послује у 50 држава.