latinica  ћирилица
12/04/2018 |  14:01 ⇒ 14:17 | Аутор: РТРС

Поште из региона потписале Споразум о размјени откупних поштанских пошиљака (ФОТО)

"Поште Српске" АД Бања Лука, "ЈП БХ ПОШТА" д.о.о. Сарајево, "Хрватска пошта" д.о.о. Мостар, ЈП "Пошта Србије" Београд и “Пошта Црне Горе" АД Подгорица потписали су данас у Мостару Споразум о размјени откупних поштанских пошиљака – ПостПак, саопштено је из Пошта Српске.
Потписивање споразума -
Потписивање споразума

Саопштење преносимо у цијелости:

Ријеч је о Споразуму којим се регулишу међусобни односи, критерији и цијене размјене откупних ПостПак поштанских пошиљака између наведених поштанских оператера.

ПостПак јеадресована међународна поштанска пошиљка масе до 30 kg, за коју се пошиљаоцу даје потврда о пријему пошиљке, а уручује се примаоцу уз потпис и наплату откупног износа у корист пошиљаоца. ПостПак пошиљке садрже робу и документе и користе се само у размјени пошиљака ових поштанских оператера.

Поште из региона потписале Споразум

Битно је истаћи да се поштанске пошиљке ПостПак предају уз посебну поштанску услугу “Откупна пошиљка”, те се тако и посебно обиљежавају.

Циљ овог Споразума је, између осталог, спречавање додатних терминалних и транзитних трошкова за ову врсту пошиљке. Споразум је потписан на неодређено вријеме, а са примјеном ће почети од . јула ове године.

Представници Пошта

Изражавајући задовољство потписивањем поменутог Споразума Јасминка Кривокућа, директор Пошта Српске истакла је да је заједничким дјеловањем учињен велики корак у јачању јавног сектора, који ће се директно одразити на повећање квалитета услуга које пружамо нашим корисницима.

Подсјећамо, Споразум је потписан у оквиру 21. Међународног сајма привреде у Мостару на којем су се представила сва три босанскохерцеговачка поштанска оператера.